Uit mijn comfort-zone stappen: doodeng!

Ga je net voor jezelf beginnen? Of heb je al langer jouw merk? Angst blijft voor sommigen een dagelijkse strijd. Ook voor mij! Maar dit gaat je helpen.

Uit mijn comfort-zone stappen: doodeng!

Ga je net voor jezelf beginnen? Of heb je al langer jouw merk? Angst blijft voor sommigen een dagelijkse strijd. Ook voor mij! Maar dit gaat je helpen.

1500 868 David Hakkert
In 5 minuten te lezen

Will Smith: “Ik hou er niet van bang te zijn. Ik haat bang te zijn. Maar ik ben bang. Angst dood mijn vermogen om schoonheid te zien. Als ik bang ben benut ik niet de mogelijkheden die ik zou moeten benutten om mijn dromen te verwezenlijken. Dus, ik pak alles aan wat me bang maakt. Ik ben bang, maar ik ga het toch doen.

Realistisch zijn is het meest bewandelde pad naar een gemiddeld leven. Waarom zou ik realistisch zijn? Wat is het punt van realistisch zijn? De eerste stap, voordat ook maar iemand in mij gelooft, is dat ik geloof. Er zit een verlossende kracht in het nemen van een besluit. Ik neem zomaar een besluit hoe het zal zijn, wie ik zal zijn en hoe ik het gaat doen. Simpelweg: besluit! Ik ben gemotiveerd door angst.

 

Voor jezelf beginnen of groeien met je merk: waar ben ik mee bezig!?

Wordt je al bang van de gedachten om stappen te zetten met je merk of om überhaupt voor jezelf te beginnen? Geen zorgen: je bent niet de enige. Angst geeft aan dat je op het punt staat buiten je comfortzone te stappen en dat is erg ongemakkelijk. Je staat echter aan de vooravond van buitengewone dingen!

Angst is een kwetsbaar onderwerp, waar maar weinig over gesproken wordt. Toch is het een fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven van veel mensen. Ik zie vaak dat mensen zich laten tegenhouden door angst en daardoor zichzelf en anderen grondig in de weg kunnen zitten… Zo nu en dan komen gedachten ook bij mij op: ‘waar ben ik mee bezig? Ben ik wel bedoeld om ondernemer te zijn? Zo ja, waarom ben ik dan soms zulke angstige gedachten? Hebben anderen dit ook?’

 

Thought Catalog

Het omslagpunt voor mij en VersGemerkt

Persoonlijk ben ik een dramaticus. Daarom ben ik goed in wat ik doe: ik leef dicht bij mijn gevoel en dat is belangrijk in mijn werk. Ik zie echter ook regelmatig beren op de weg, terwijl die beren juist rustig thuis broodjes zitten te smeren en helemaal niet van plan zijn om mij lastig te vallen. Toen ik voor mijzelf begon of als ik nu buiten mijn comfort-zone dreig te stappen, word ik bang en krijg ik een knoop in mijn maag.

Ik sta aan de vooravond van iets moois, een stapje dichterbij mijn droom, maar ik sta te bibberen op mijn benen. #@[email protected]%!##$ 🤬: ik sta mijzelf grandioos in de weg en laat het ook gewoon toe…! De bewustwording dat die angst ervoor zorgt dat ik en mijn merk niet kunnen uitgroeien tot wat zij bedoeld zijn, is het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn ondernemen en mijn leven. Ik wíl namelijk dat mijn merk groeit! Ik wíl dat ik groei als mens! Ik wil mijn droom laten uitkomen!

Hoe meer ik hierover praat met anderen, hoe meer ik erover lees, hoe meer ik ervoor bid; des te meer kom ik tot de conclusie dat angst een keuze is; een keuze die ik elke dag kan maken. Hieronder vindt je een overzicht van mijn leermomenten over angst die jou ook kunnen helpen als jij herkent wat ik omschrijf.

Lanceer jouw merk met ons pakket met 10% korting!

'Next Step' pakket | €1.850 €1.665 | Logo, huisstijl, website, 250 visitekaartjes, bedrijfseigen e-mailadres


Leio McLaren (@leiomclaren)

16 januari 2019 | Vijf speerpunten om om te gaan met angst

Dit zijn vijf belangrijke bewustwordingen van de afgelopen maanden die jou ook kunnen helpen om om te gaan met angst:

  1. Confronteer en accepteer – De angst zit alleen in míj en ík zal er dus mee moeten dealen. Accepteer dat angst hoort bij vooruitgang. Het is niet erg om bang te zijn, het gaat erom hoe ik ermee omga.
  2. Benoem angsten hardop – Het scheiden van irreële angst van reële angst is lastig, zeker als ik zwem in mijn eigen gedachten. Hierdoor kan een irreële angst heel reëel lijken. Benoem je angst, bespreek je angst met mensen die je vertrouwd en zet jezelf recht.
  3. Just do it – Pippi Langkous zei het al: “Ik heb het nog nooit gedaan; dus ik denk dat ik het wel kan”. Dit is momenteel mijn versie: “Met elke stap voorwaarts betreed ik onbekend terrein; dus het zal wel goed gaan”. Deze manier van omdenken dwingt mijn gedachten in een ander patroon.
  4. Neem elke ochtend een besluit – Ik ga elke ochtend achter mijn bureau zitten en bepaal voor die dag hoe ik wil denken. Persoonlijk doe ik dit door te bidden: mijn geloof speelt hierin een belangrijke rol.
  5. Zorg voor jezelf – Ik leg mijzelf niet teveel tijdsdruk op. Ik probeer ook gewoon een beetje lief te zijn voor mijzelf en de lat niet zo torenhoog te leggen. Zo’n hoge lat werkt mij alleen maar tegen.

27 januari 2019 | 20 seconden van krankzinnige moed

Heel ‘toevallig’ komen er plots mensen op mijn pad die hun kennis delen over angst en het zetten van stappen. Niet lang na het schrijven van deze blog zit ik bij een seminar van Dr. Robi bij Doorbrekers. Deze quote die hij aanhaalde sloot perfect aan:

“You’re more likely to act yourself into feeling than feel yourself into action.”

Voorbeeld: Ik heb geen zin om naar de Intratuin te gaan terwijl mijn vrouw dit juist wel graag wil. Ik heb er geen zin in, maar mijn hoofd weet: als ik mij ertoe zet, dan krijg ik in de auto al plezier in het uitje. Hetzelfde geldt als ik bang bent om stappen te zetten in mijn leven of met mijn merk. Ik heb maar 20 seconden van krankzinnige moed nodig om een stap te zetten en het gevoel volgt vanzelf. Vervolgens zijn de gevolgen buitengewoon!

Deze scene hieronder laat een vader zien die zijn vrouw is verloren en aan zijn kinderen verteld hoe zijn 20 seconden van buitengewone moed buitengewone gevolgen hadden voor zijn leven. Het tonen van zulke moed voelt ongemakkelijk, maar het gevoel dat je eraan overhoudt is fantastisch en de gevolgen zijn buitengewoon. Dit principe sluit aan op punt vier van de bovenstaande vijf bewustwordingen. Elke ochtend neem ik nu 20 seconden om te kiezen voor buitengewone moed. Het dwingt mijn gedachten in een compleet ander patroon.

“Om iets te bereiken wat je nog nooit hebt bereikt, moet je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan.”

Een goede basis onder jouw merk met ons Handboek!

Het Handboek is 100% gratis! Je hoeft niet eens je gegevens achter te laten 😉

0

David Hakkert

Hoi! Mijn naam is David, oprichter van VersGemerkt. Uit ervaring heb ik gezien hoe merken kunnen vastlopen op hun (visuele) communicatie en het opvallen tussen alle andere merken. Daarom schrijf ik, naast dat ik merken help met al hun communicatie, deze posts die je handvatten geven om vers gemerkt te zijn.

Alle posts van: David Hakkert
1 reactie
  • David Hakkert 16/01/2019 at 14:48

    Waar sta jij in dit verhaal? Is het herkenbaar? Hoe ga jij om met angst of spanning in het zetten van stappen met jouw merk? Ik ben benieuwd! 🙂

    0

In 5 minuten te lezen

Momentje!

En, heb je iets aan deze blog? 😄 Meld je dan aan en krijg een seintje zodra er een nog zo’n handige blog online komt. Zie ik je daar? 🚀 David0