Kleuren aanpassen

Eén van de belangrijkste opties binnen jouw Verse Website om jouw unieke merk tot leven te laten komen is met kleur. Je hebt in de site instellingen van jouw website de optie om in één keer de kleur van alle accenten aan te passen. Klik op het tandwiel in de linker bovenhoek van jouw website, klik op het tabje ‘opmaak’.

Kleuren aanpassen

In het bovenste veld geef je de meest belangrijke kleur van jouw merk op als HEX (#) kleur. Deze kleur wordt gebruikt voor alle dingen op de website die de meeste aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan knoppen en dergelijke. In het veld hieronder geef je op welke kleur de tekst op die knoppen moet hebben. In de meeste gevallen gebruik je hier wit voor (#fff).

Het veld hier weer onder vind je de optie voor de donkere kleur van jouw huisstijl. Je kan dit veld leeglaten, maar je kan er ook voor kiezen om een complementaire kleur te gebruiken voor jouw huisstijlkleur. Vaak gebruik je hier een donkere blauw of grijs kleur voor.

Overige kleuren

Door de website heen vind je velden om extra kleuren aan te passen. Denk aan de titels van bepaalde elementen bijvoorbeeld. Gebruik die velden om een gewenste kleur op te geven voor dat element. Plaats je bijvoorbeeld een tekst element op een donkere ondergrond of foto? Gebruik dan het kleur veld binnen dat element om de tekst wit te maken.