Secties toevoegen & bewerken

In het voorgaande artikel over de structuur van jouw website kwamen de secties aan bod. Elke pagina bestaat uit secties die de gehele breedte van je scherm beslaan. Binnen elke sectie vind je de ‘excel opbouw’. De secties worden weergegeven met de groene lijntjes en knopjes.

VersGemerkt Verse Website secties

Secties toevoegen

Je voegt een nieuwe sectie toe door op het groene plusje, onder of boven de sectie waar je op dat moment met je muis boven hangt, te klikken. Zodra je dat doet opent zich het zijmenu met een aantal opties. Dit zijn de verschillende opties voor de secties:

  1. Sectie Video (Beta): Dit type sectie biedt je de mogelijkheid een video op de achtergrond van de sectie af te laten spelen. Deze functie in nog in beta en heeft nog een aantal bugs.
  2. Sectie Slider: Veel ondernemers vinden het fijn om een pagina brede slider bovenaan hun homepagina te plaatsen. Hoewel ik dat niet adviseer (niet gebruiksvriendelijk), kan je dit met deze sectie bewerkstelligen. Omdat het een sectie is kan je deze pagina brede slider echter op elke plek van jouw website plaatsen.
  3. Sectie Standaard: Deze sectie gebruik je het vaakst. Een ‘eenvoudige’ sectie met verschillende opties, zoals een achtergrond afbeelding, om jouw content te laten zien.
  4. Sectie Gesplitst: Met deze sectie kan je een verticaal gesplitste sectie maken, met aan één zijde content element en aan de andere kant een afbeelding. Een mooie manier om een ‘saaie’ tekst pagina te doorbreken!

In de toekomst zullen er nog meer secties bijkomen, om jouw Verse website nóg unieker en interessanter te maken. Heb je een leuke suggestie voor een sectie? Laat het hier weten!

VersGemerkt Verse Website Sectie Toevoegen Plate

Secties aanpassen

Per sectie kan je veel dingen aanpassen om de sectie een eigen uitstraling te geven en te laten aansluiten bij jouw merk. Deze opties vind je door links op het groene potloodje te klikken dat verschijnt als je met je muis over een sectie beweegt. In de zijbalk staan verschillende tabjes om verschillende aspecten van de secties te bewerken. Je vindt een uitleg over alle opties in het artikel over de betreffende sectie.

Volgorde van rijen binnen secties veranderen

Elke sectie heeft het tabje ‘Rijen’. Via dit tabje kan de volgorde van de rijen binnen de sectie veranderd worden. Klik en sleep een rij naar een andere locatie en klik op ‘opslaan’ om de nieuwe volgorde op te slaan.