Sectie Slider

Klik links bovenin op het groene potloodje dat verschijnt als je met je muis over een slider sectie beweegt. Het zijmenu opent zich met alle opties voor dit type sectie. Hieronder vind je alle beschikbare opties en een korte uitleg van elke optie.

VersGemerkt Plate Verse Website Sectie Slider
Tab: Instellingen
Dit zijn de algemene inhoudelijke instellingen van dit type sectie. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘opslaan’ om de aanpassing op te slaan.

1. Naam De naam van de sectie. Deze ziet de eindgebruiker niet en is puur bedoeld voor jou ter referentie

Tab: Slides
Via deze tab voeg je slides toe aan de slider. Elke slide heeft weer zijn eigen instellingen die verderop worden benoemd. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘opslaan’ om de aanpassing op te slaan.

1. Slide toevoegen Voeg een nieuwe slide toe, pas de volgorde aan van de slides of bewerk een slide
  2. Automatisch afspelen Bepaal of de slider automatisch moet afspelen of niet

Tab: Opmaak
Dit zijn de instellingen voor de vormgeving en opmaak van dit type sectie. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘opslaan’ om de aanpassing op te slaan.

1. Custom hoogte van de slider De hoogte van de slider. Laat leeg om de browser hoogte te vullen

Tab: Randen
Dit zijn de instellingen voor de boven- en onderrand van dit type sectie. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘opslaan’ om de aanpassing op te slaan.

1. Bovenrand Geef de bovenrand van je sectie een andere uitstraling, zoals een golvende lijn of schuine lijn
  2. Bovenrand kleur Geef de gekozen bovenrand een kleur. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  3. Onderrand Geef de onderrand van je sectie een andere uitstraling, zoals een golvende lijn of schuine lijn
  4. Onderrand kleur Geef de gekozen onderrand een kleur. Dit doe je met een HEX (#) kleur

Tab: Rijen
Dit zijn de instellingen voor de rijen binnen dit type sectie. Je kan hier gemakkelijk de volgorde van de rijen aanpassen door een een rij op te pakken en te verslepen naar een andere plek.

Slides toevoegen en bewerken

Via de tab ‘slides’ kan je nieuwe slides toevoegen, de volgorde van de bestaande slides aanpassen of een slide bewerken. Klik op de blauwe plus om een nieuwe slide toe te voegen of klik een bestaande slide aan om deze te bewerken. De zijbalk past zich vervolgens aan en toont nieuwe opties.

VersGemerkt Verse Website Plate Slide Instellingen

Tab: Inhoud
Dit zijn de instellingen voor de inhoud van de slide. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘pas toe’ om de aanpassing toe te passen.

1. Naam slide De naam van de slide. Deze ziet de eindgebruiker niet en is puur bedoeld voor jou ter referentie
  2. Afbeelding Upload een nieuwe afbeelding of kies een afbeelding uit de bibliotheek
  3. Titel op slide De titel die op de slide wordt getoond
  4. Type titel Bepaal welk type titel de titel wordt. Dit heeft effect op het formaat en op SEO
  5. Omschrijving onder titel De omschrijving die op de slide onder de titel wordt getoond

Tab: Knop
Dit zijn de instellingen voor de knop van de slide. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘pas toe’ om de aanpassing toe te passen.

1. Knop tekst De tekst die op de knop getoond wordt
  2. Knop icoon De icoon die op de knop getoond wordt
  3. Knop link De link waar de knop naar verwijst
  4. Type knop De kleur van de knop

Tab: Opmaak
Dit zijn de instellingen voor de opmaak van de slide. Pas een veld aan en klik onderaan op ‘pas toe’ om de aanpassing toe te passen.

1. Uitlijning inhoud Bepaal hoe de titel, omschrijving en knop worden uitgelijnd binnen de slide
  2. Titel formaat Het formaat van de titel
  3. Titel regelafstand De afstand tussen de regels van de titel
  4. Titel kleur De kleur van de titel
  5. Omschrijving kleur De kleur van de omschrijving
  6. Kleur over de afbeelding De kleurlaag over de afbeelding als HEX (#) kleur
  7. Transparantie kleurlaag De transparantie van de kleurlaag over de afbeelding