Rijen bewerken

In het voorgaande artikel wordt uitgelegd hoe je een rij kan toevoegen. Hier wordt uitgelegd hoe je de toegevoegde rijen kunt bewerken, zodat deze eruit zien zoals jij wil. Denk aan het aanpassen van de breedte van de kolommen of het verwijderen en toevoegen van kolommen.

Breedte kolommen binnen een rij aanpassen

De breedte van de kolommen binnen een rij kan je aanpassen door met je muis tussen twee kolommen te gaan staan. Er verschijnt een dunne, verticale lijn tussen de twee kolommen die je kan ‘vastpakken’. Klik op deze lijn en houd je muis vast. Sleep vervolgens rustig naar links of rechts en zie hoe de breedte van de kolommen veranderen. Zo bepaal jijzelf hoe de inhoud van jouw rij gegroepeerd staat.

Kolommen toevoegen en/of verwijderen

Heb je net een rij toegevoegd, maar wil je toch meer of minder kolommen? Of misschien wil je graag een andere indeling voor een bestaande rij. Beweeg met je muis over de betreffende rij en klik op het blauwe potloodje in de linker bovenhoek dat verschijnt. De zijbalk opent zich met een verticaal overzicht van de kolommen binnen de rij. Beweeg met je muis over die blokjes en je ziet op de website zelf de kolom grijs gearceerd worden. Zo weet je altijd welke kolom je aan het bewerken bent. In de afbeelding hieronder beweeg ik met mijn muis over het blokje waar de ‘2’ in staat. In de website zelf zie je dat die tweede kolom grijs wordt (de kolom waar ‘Petra Petersen’ in staat).

  1. Verwijderen Klik op het prullenmandje aan de linkerzijde om een kolom te verwijderen
  2. Toevoegen Klik op het blauwe plusje tussen twee kolommen om een extra kolom toe te voegen

Let op: wil je de rij een andere plek geven binnen een sectie? Klik hier om te lezen hoe je dat doet