Algemene website instellingen

De site instellingen vind je via het tandwieltje in de linker bovenhoek. Door hierop te klikken opent zich de zijbalk van Plate, waarin alle algemene instellingen te vinden zijn die effect hebben op de gehele website. Dit verschilt dus van het moersleutel icoontje, welke alleen de instellingen van de specifieke pagina toont. Hier wordt uitgelegd welke opties je tot je beschikking hebt binnen de site instellingen.

Dankzij de suggestie van VersGemerkt zien de site instellingen er nu (juni 2020) uit zoals in de afbeelding hieronder. Veel gebruiksvriendelijker en sneller.

Zoekbalk
Zoek gemakkelijk een instelling met de zoekbalk bovenin de zijbalk. Typ bijvoorbeeld ‘logo’ en automatisch zie je alleen nog de tabjes waar een veld te vinden is met het kenmerk ‘logo’. Open het tabje en je ziet alleen dat specifieke veld.

Tab: Menu
Dit zijn de algemene inhoudelijke instellingen voor de menubalk. Klik op deze tab en je ziet alle instellingen die hiermee te maken hebben. Pas een veld aan en klik op ‘opslaan’.

1. Standaard logo Het standaard logo voor de menubalk
  2. Licht/wit logo Het logo bij gebruik van de transparante menubalk (optioneel)
  3. Menu stijl Opties voor de stijl van het menu, bijvoorbeeld met het logo in het midden
  4. Hoofdmenu Voeg menu items toe aan het menu of verander de volgorde
  5. Toon grote knop in menu? Voeg een grote, opvallende knop toe, rechts in het menu
  6. Grote knop menu tekst De tekst op de grote knop in het menu
  7. Grote knop menu link De pagina, het bestand of de custom url waar de grote knop naar verwijst
  8. Toon bovenbalk? Verberg of toon het smalle balkje boven het menu
  9. Telefoonnummer bovenbalk Toon een klikbaar telefoonnummer in de bovenbalk
  10. E-mailadres bovenbalk Toon een klikbaar e-mailadres in de bovenbalk

Tab: Tekst
Dit zijn de algemene inhoudelijke instellingen voor de teksten en titels. Klik op deze tab en je ziet alle instellingen die hiermee te maken hebben. Pas een veld aan en klik op ‘opslaan’.

1. Google Font voor titels Plaats een Google Font om deze te gebruiken voor de titels
  2. Dikte van de titels In Google Fonts vind je de dikten die beschikbaar zijn voor het lettertype
  3. Google Font voor tekst Plaats een Google Font om deze te gebruiken voor de teksten
  4. Dikte van de tekst In Google Fonts vind je de dikten die beschikbaar zijn voor het lettertype
  5. Adobe Font voor titels Alleen te gebruiken met een licentie voor Adobe CC
  6. Adobe Font family De code die Adobe geeft als je een Adobe Font gekozen hebt
  7. Adobe Font stijl Kies de optie die hoort bij het specifieke lettertype van Adobe

Let op: bij de Google Fonts dien je alleen de dikte in te vullen die Google zelf aangeeft bij het lettertype. Komt dit niet overeen? Dan werkt de dikte niet op mobiel.

Let op: Adobe Fonts is bedoeld voor gevorderde gebruikers die weten wat zij doen.

Verse Website Opmaak Instellingen Plate

Tab: Opmaak
Dit zijn de algemene inhoudelijke instellingen voor de opmaak. Klik op deze tab en je ziet alle instellingen die hiermee te maken hebben. Pas een veld aan en klik op ‘opslaan’.

1. Standaard knop kleur Wordt gebruikt voor alle knoppen en interacties. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  2. Standaard knop tekst kleur De kleur van de tekst op de knop. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  3. Vorm knoppen Pas de vorm aan van alle knoppen op de website
  4. Stijl knoppen Pas de stijl aan van alle knoppen op de website
  5. Achtergrondkleur bovenbalk De kleur van de bovenbalk. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  6. Tekstkleur bovenbalk De kleur van de tekst in de bovenbalk. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  7. Achtergrondkleur footer De kleur van de footer. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  8. Titelkleur footer De kleur van de titels in de footer. Dit doe je met een HEX (#) kleur
  9. Tekstkleur footer De kleur van de tekst in de footer. Dit doe je met een HEX (#) kleur

Tab: Footer
Dit zijn de algemene inhoudelijke instellingen voor de footer. Klik op deze tab en je ziet alle instellingen die hiermee te maken hebben. Pas een veld aan en klik op ‘opslaan’.

1. Logo footer Upload of kies het logo voor de footer
  2. Footer eerste kolom titel De titel van de eerste kolom van de footer
  3. Footer eerste kolom De inhoud van de eerste kolom van de footer
  4. Footer tweede kolom titel De titel van de tweede kolom van de footer
  5. Footer tweede kolom De inhoud van de tweede kolom van de footer
  6. Footer derde kolom titel De titel van de derde kolom van de footer
  7. Footer derde kolom De inhoud van de derde kolom van de footer
  8. Footer copyrights Voeg je bedrijfsnaam toe aan dit veld
  9. Footer linkjes Extra linkjes, rechts onderaan, voor bijvoorbeeld je privacy verklaring
  10. Mailchimp aanmeldformulier Toon een nieuwsbrief aanmeldformulier
  11. Kleurstelling Mailchimp aanmeldformulier Lichte of donkere tekst voor het aanmeldformulier

Let op: Het Mailchimp formulier is bedoeld voor gevorderde gebruikers die weten wat zij doen.

Tab: Extra
Dit zijn de extra algemene inhoudelijke instellingen. Klik op deze tab en je ziet alle instellingen die hiermee te maken hebben. Pas een veld aan en klik op ‘opslaan’.

1. Google Analytics Track de prestaties van jouw website in Analytics (Anoniem)
  2. Google Search Console Track de prestaties van jouw website in Search Console (Anoniem)
  3. URL Privacy verklaring Toon een link naar de privacy verklaring in de cookie melding
  4. Favicon Een vierkante afbeelding die op verschillende plekken gebruikt wordt, zoals bovenin je browser tab
  5. Extra HTML code Voeg bijvoorbeeld de code toe van een chat functie

Let op: zorg ervoor dat je de bron vertrouwd waar je de extra HTML code van toevoegd